Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 200 g bakmix voor pizza*
- 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 100 g koude boter (in blokjes)
- 3 eieren
- 200 ml room
- Peper en zout*
- 2 tomaten
- 1 avocado
- 2 el pesto piccante*
- Half bosje basilicum
Benodigdheden
- Mengkom*
- Bijenwasdoek*
- 4 taart-/ quichevormpjes porselein, Ø 12 cm*
- Taartrooster*
- Dunschiller kiwi/tomaat*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Doe het meel, 40 gram Parmezaanse kaas, de boter, een snufje zout en 2 eetlepels water in de kom. Kneed tot een glad en soepel deeg.
- Maak een bal van het deeg en laat - verpakt in de bijenwasdoek - 2 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Rol het deeg uit en bekleed er de quichevormpjes mee (eerst even invetten).
- Klop de eieren los met de room, de rest van de Parmezaanse kaas en peper en zout.
- Schenk het mengsel op de bodem van de vormpjes en zet ca. 30 minuten in de oven tot de vulling gaar, en de korst krokant, is. Laat afkoelen op het rooster.
- Schil de tomaten en avocado, snij in dunne plakjes en verdeel over de quiches.
- Schep op elke mini quiche een halve eetlepel pesto en garneer met een paar blaadjes basilicum.
Tip: om de pesto piccante minder pittig te maken, kan je er een beetje mayonaise door mengen.