Pittige gehaktballetjes met dip
Voor ongeveer 40 balletjes
Ingrediënten:
Voor de gehaktballetjes
• 800 g gemengd gehakt (varkens- en kalfgehakt)?
• 2 cm verse gember
• 1 teentje knoflook
• 1 chilipeper
• 1 rode ui
• 1 handvol verse korianderblaadjes
• geraspte schil/zeste van limoen
• olijfolie of bakboter
Voor de dip
• 1 potje zure room
• 2 el graantjesmosterd
• 1 el ahornsiroop*
• ¼ tl mierikswortelpasta
• grof zeezout*
• versgemalen peper*
• verse dille*
Tip: Deze balletjes zijn ook lekker met kipgehakt.
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, halvemaanmes*, mengkom*, bord*, huishoudfolie, braadpan*, keukenpapier, schaal*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Schil de gember en knoflook en snipper ze fijn.
- Snij de chilipeper open en verwijder de zaadjes. Snipper het pepertje fijn.
- Schil de rode ui en snipper fijn.
- Hak de korianderblaadjes fijn.
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door mekaar.
- Maak je handen nat en rol kleine balletjes van het gemengde kruidengehakt.
- Leg de balletjes op een bord en laat ze een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
- Bak de balletjes in een braadpan met wat olijfolie of boter.
- Laat ze even uitlekken op wat keukenpapier.
- Serveer de gehaktballetjes warm of koud.
- Doe alle ingrediënten voor de dip (alleen de verse dille niet) in een schaal en meng ze goed.
- Zet de dip in de koelkast tot je de balletjes serveert. Werk af met enkele takjes verse dille.
Tip: Maak deze dip een dag van tevoren, daar wordt de smaak nog beter van.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.