Thais worstenbroodje met dipsaus
Borrelhapje, 20 stuks
Tip: maak deze heerlijke worstenbroodjes een paar dagen van tevoren en vries ze in. Ook de dipsaus kan je van tevoren maken.
Ingrediënten:
• 1 rolletje bladerdeeg
• 1 eetl. geroosterd sesamzaad
• 100 g rundergehakt
• 1 teentje knoflook, geplet
• 1 chilipepertje, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden
• geraspte schil van 1 limoen
• 3 eetl. Thaise vissaus (nam pla)
• 1 eetl. verse koriander, fijngehakt
• 1 sjalotje, fijngesnipperd
• 1 ei, dooier en eiwit gescheiden
• 1 eetl. sesamolie
• stukje verse gember van ca. 1 cm, fijngehakt
Benodigdheden: weegschaal*, maatkan*, bakplaat*, bakpapier, spuitzak met spuitmondje*, eierscheider*, mesje, fijne rasp*, bakkwastje*, pepermolen*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Meng voor de vulling het gehakt met het losgeklopte eiwit, het sjalotje, de knoflook, de koriander, 1 eetl. vissaus en de helft van de hoeveelheid gember, chilipeper en limoenrasp.
- Meng voor de dipsaus de rest van de gember, rode peper en limoenrasp door 2eetl. vissaus en de sesamolie en zet opzij.
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Rol het vel bladerdeeg uit en snij het in rechthoeken van 8 à 10 cm breed.
- Doe de vulling in een spuitzak en verdeel de vulling over de lengte van de stroken zodat er in het midden een 'worstje' ligt. Rol de rechthoeken dicht en bestrijk ze met het losgeklopte eigeel.
- Strooi de geroosterde sesamzaadjes over de bladerdeegrolletjes.
- Snij de rolletjes in stukjes van 2 à 3 cm, leg ze op het bakpapier en bak ze 15 à 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de worstenbroodjes warm, met de dipsaus.