Trio van hummus met geroosterde groenten en naanbrood
Ingrediënten:
voor de hummus met rode bieten
• 400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
• 1 teentje look
• 3 el olijfolie*
• 2 gekookte rode bietjes
• peper en zout*
voor de hummus met paprika
• 400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
• 1 teentje look
• 3 el olijfolie*
• 4 el paprika tapenade (tip: deze kan je eventueel ook zelf maken door 2 rode paprika’s te roosteren in de oven en vervolgens fijn te mixen)
• ½ tl gerookt paprikapoeder*
• peper en zout*
• 400 g kikkererwten (in blik) + 4 el ‘sap’ uit het blik
• 1 teentje look
• 3 el olijfolie*
• 5 el pompoenpuree
Voor de geroosterde dipgroenten
• 4 oranje wortelen
• 4 gele wortelen
• 4 paarse wortelen
• 2 pastinaken
• gerookte olijfolie*
• honing*
• peper en zout*
Voor het naanbrood (4 stuks)
• 300 g zelfrijzende bloem
• 150 g Griekse yoghurt
• 100 ml olijfolie*
• 1 teentje knoflook
• handvol komijnzaadjes*
• versgemalen zwarte peper*
• grof zeezout*
Benodigdheden: snijmes*, dunschiller*, snijplank*, bakpapier,
ovenschaal*, pollepel*, kommen*, deegroller*, grillpan*, bakkwastje*,
spatel*, keukenmachine of blender
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Voor de geroosterde groenten
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de groenten en snijd ze in langwerpige stukjes.
- Leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal en bedruppel ze met wat gerookte olijfolie en honing. Breng op smaak met peper en grof zeezout.
- Roer alles goed om en laat ca. 35 minuten roosteren in de oven.
Voor de hummus
- Maak elke soort hummus volgens dezelfde bereidingswijze: mix de kikkererwten en het ‘sap’ samen met de look en de olijfolie in een keukenmachine.
- Doe er vervolgens de groenten en de kruiden bij en mix opnieuw glad. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
Voor het naanbrood
- Meng de bloem met de Griekse yoghurt tot een glad deeg.
- Kneed er de helft van de komijnzaadjes onder.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke delen. Rol elk deegballetje uit tot een plat naanbroodje.
- Meng in een kom de olijfolie met de geplette look, de rest van de komijnzaadjes, peper en zout.
- Zet de grillpan op het vuur en bestrijk met wat kruidenolie. Laat de pan goed heet worden.
- Bak de naanbroodjes in de hete pan en bestrijk ze met nog wat kruidenolie. Draai ze een keer om tijdens het bakken zodat beide kanten mooi goudbruin worden.
- Serveer de naanbroodjes warm bij de hummus en de geroosterde groenten.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.