Tuinbonen van de barbecue met komijn-knoflookmarinade

Ben je op zoek naar een origineel gerecht van de barbecue? Deze gegrilde tuinbonen met krokante knoflook zijn heerlijk als snack of voorgerecht!




Aantal personen: 2

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Tuinbonen en marinade  

  • 2 bollen knoflook 
  • 40 g zonnebloemolie (ca. 4 el)  
  • 20 g komijnzaadjes (ca. 1½  el) 
  • 2 ½  kg ongedopte tuinbonen 
  • 165 g gezouten roomboter, op kamertemperatuur 

Serveren 

Benodigdheden

  • Keukenpapier  
  • Barbecue (bij voorkeur een keramische)  
  • Zeef

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Maak de knoflookteentjes schoon en hak ze zo fijn mogelijk.  
  2. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de knoflook licht goudbruin.   
  3. Blijf constant roeren en zorg dat de knoflook niet aanbrandt op de bodem.  
  4. Voeg de komijnzaadjes toe en roer nog 5 seconden mee zodat de smaak goed loskomt.  
  5. Keer de pan om boven een zeef en laat de knoflook en komijnzaadjes uitlekken op keukenpapier.  
  6. Steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.  
  7. Meng de tuinbonen met de roomboter. Rooster ze ca. 10 minuten per kant op de barbecue. Leg, als de barbecue goed rookt, er even de deksel op om de tuinbonen een lekkere rooksmaak te geven.  
  8. Leg de tuinbonen op een groot bord, verdeel er de knoflook met de komijnzaadjes over en maak af met wat zoutvlokken.  

Dit recept is afkomstig uit Groentefeest, het kookboek dat we - speciaal voor ons 50-jarig jubileum -  ontwikkelden in samenwerking met chef-kok Sidney Schutte.