Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 170 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 350 g poedersuiker
- 2 à 3 el melk
- 1 el vanillepasta*
- 1 pak Petit Beurre koekjes
- 1 kopje sterke, afgekoelde koffie*
- Geraspte chocolade, bijvoorbeeld pure chocolade koffie & kardemom of pure chocolade cacaonibs & himalayazout*
Bereiding
- Klop de boter romig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en meng op lage snelheid tot een geheel.
- Voeg de melk en vanillepasta toe en klop op hoge snelheid in 2 à 3 minuten tot een luchtige botercrème. Voeg zo nodig meer melk of poedersuiker toe.
- Leg een aantal koekjes naast elkaar en besmeer met een laagje botercrème.
- Doop hetzelfde aantal koekjes kort in een schaaltje met de afgekoelde koffie. Maak hier een tweede laag mee op de botercrème.
- Besmeer vervolgens weer met een laagje botercrème, gevolgd door een laag met in koffie gedoopte koekjes. Herhaal tot je een mooie stapel hebt.
- Eindig met een laag botercrème en garneer het Petit beurre taartje met geraspte chocolade.
- Om meteen van te genieten, maar nog lekkerder na een nachtje in de koelkast!
Tip: Je kunt het Petit beurre taartje zo groot of klein maken als je wilt. Bijvoorbeeld in de vorm van een vierkant of rechthoek, maar individuele stapeltjes kan ook!