Petit beurre taartje

Van gestapelde, in koffie gedoopte Petit Beurre koekjes met laagjes botercrème ertussen maak je (zonder oven) een heerlijke koekjestaart. Een echte Vlaamse klassieker! 




Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Klop de boter romig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en meng op lage snelheid tot een geheel. 
  2. Voeg de melk en vanillepasta toe en klop op hoge snelheid in 2 à 3 minuten tot een luchtige botercrème. Voeg zo nodig meer melk of poedersuiker toe.
  3. Leg een aantal koekjes naast elkaar en besmeer met een laagje botercrème. 
  4. Doop hetzelfde aantal koekjes kort in een schaaltje met de afgekoelde koffie. Maak hier een tweede laag mee op de botercrème. 
  5. Besmeer vervolgens weer met een laagje botercrème, gevolgd door een laag met in koffie gedoopte koekjes. Herhaal tot je een mooie stapel hebt. 
  6. Eindig met een laag botercrème en garneer het Petit beurre taartje met geraspte chocolade. 
  7. Om meteen van te genieten, maar nog lekkerder na een nachtje in de koelkast! 

Tip: Je kunt het Petit beurre taartje zo groot of klein maken als je wilt. Bijvoorbeeld in de vorm van een vierkant of rechthoek, maar individuele stapeltjes kan ook!