Boodschappenlijst
Ingrediënten deeg:
- 500 g bapaomeel
- 7 g gedroogde gist*
- 7 g zout*
- 1 el suiker
- 300 ml lauwwarm water
Ingrediënten vulling:
- 100 g geraspte wortel
- 2 bosuitjes
- 1 rode ui
- blikje kikkererwten 300 g
- 2 el vijfkruidenpoeder*
Benodigdheden
- Mengkom*
- Theedoek*
- Mes*
- Deegroller*
- Bakpapier
- Stoommandje*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Meng de ingrediënten voor het deeg, kneed dit minimaal 10 minuten en maak er een bal van.
- Vet de kom in met een beetje olie, doe het deeg erin en bedek met een theedoek. Zet op een warme plek en laat het deeg anderhalf uur rijzen.
- Snij ringetjes van de bosui en dunne, halve ringen van de rode ui.
- Maak een grove puree van de kikkererwten en doe de wortel en uien erbij. Meng hier het vijfkruidenpoeder doorheen.
- Bestuif je werkblad met bloem en verdeel het deeg in 14 stukken. Maak er bolletjes van en rol deze vervolgens met de deegroller uit.
- Schep een beetje vulling in het midden van het deeg en vouw dicht.
- Leg de broodjes, met de vouwkant naar beneden, op een met bloem bestoven vel bakpapier en laat nog 45 minuten rijzen.
- Zet het stoommandje in een pan met een laagje water, leg de broodjes erin - elk op een stukje bakpapier - en stoom de bapao broodjes in ongeveer 15 minuten gaar.