Vegetarische groente-nestjes
Deze vegetarische ‘nestjes’ zijn leuk om te serveren tijdens de paasbrunch. In combinatie met een groene salade, verschillende verse sapjes en misschien zelfs een zelfgebakken quiche of plaattaart, zet je zo een heerlijke, feestelijke brunch op tafel!
Ingrediënten:
Voor het nestje:
- 3 aardappels (geraspt en uitgelekt)
- knoflook (geperst)
- zout en peper
Vulling:
- 1 kleine broccoli
- 100 gr geraspte wortel
- 6 eieren
- scheutje melk
- 150 gr geraspte cheddar
Benodigdheden:
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de aardappelrasp met de knoflook en het zout en de peper.
- Leg stukjes bakpapier in de muffinvorm en vul met het aardappelmengsel.
- Bak nu de nestjes ca. 15-20 minuten in de oven.
- Klop ondertussen de eieren met de melk.
- Snij de broccoliroosjes in kleine stukjes en rooster samen met de wortelrasp in de pan beetgaar.
- Meng de geroosterde groenten met de eieren en voeg de helft van de kaas toe.
- Als de nestjes goudbruin zijn, vullen met het groentemengsel.
- Rest van de kaas erover strooien en nog 15 minuten bakken in de oven.
Klik hier voor meer recepten.