Zalmterrine met salade van witlof en appel
Voor 4 personen
Bereidingstijd: je dient de zalmterrine 24u te laten opstijven in de koelkast
Ingrediënten:
• 10 plakjes gerookte zalm
• 200 g gerookte zalm
•
100 g roomkaas
(Philadelphia)
•
4 el fijngehakte dille
•
4 el fijngehakte bieslook
•
snufje zwarte peper*
•
snufje zout*
•
1 el citroensap
•
2 blaadjes gelatine
•
3 rondjes zachte geitenkaas
•
6 stronken witlof
•
2 groene appels
•
3 el mosterd met dille*
Benodigdheden: rechthoekige
bakvorm (inhoud 300 ml)*, plasticfolie, kommen*, pollepel*, steelpannetje*, snijmesje*,
snijplank*, appelboor*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
1. Bekleed een rechthoekige bakvorm met
plasticfolie.
2. Verdeel vervolgens de 10 plakjes
gerookte zalm over de bakvorm. Laat overhangen aan de randen.
3. Meng de 200 g gerookte zalm, de roomkaas
en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
4. Week
de gelatineblaadjes en laat ze ‘smelten’ in een pannetje met 1 eetlepel water.
Voeg toe aan de zalmmengsel.
5. Voeg ook de fijngehakte dille en
bieslook toe en meng goed.
6. Vul de bakvorm voor de helft met het
zalmmengsel.
7. Leg er de 3 rondjes zachte geitenkaas op
en vul aan met het resterende zalmmengsel.
8. Vouw
de overhangende randen van de plakjes gerookte zalm naar binnen, zodat de
zalmterrine aan de bovenkant helemaal bedekt is.
9. Dek af met plasticfolie en laat een dag opstijven
in de koelkast.
Maak de salade:
1. Halveer de stronken witlof en verwijder de
harde kern.
2. Snijd
ook de uiteinden eraf en snijd het witlof in fijne reepjes.
3. Schil
de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
4. Snijd
de appels in fijne reepjes.
5. Voeg de witlof- en appelreepjes in een kom
en meng met de mosterd.
6. Verdeel
de salade over de borden.
7. Haal de zalmterrine uit de koelkast en
verwijder het plasticfolie.
8. Snijd
4 plakjes van de terrine en verdeel over de borden.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille
door Sarah van .