Zalmterrine met salade van witlof en appel

Zalmterrine met salade van witlof en appel

Voor 4 personen
Bereidingstijd: je dient de zalmterrine 24u te laten opstijven in de koelkast

Ingrediënten:
• 10 plakjes gerookte zalm
• 200 g gerookte zalm
• 100 g roomkaas (Philadelphia)
• 4 el fijngehakte dille
• 4 el fijngehakte bieslook
• snufje zwarte peper*
• snufje zout*
• 1 el citroensap
• 2 blaadjes gelatine
• 3 rondjes zachte geitenkaas
• 6 stronken witlof
• 2 groene appels
• 3 el mosterd met dille*

Benodigdheden: rechthoekige bakvorm (inhoud 300 ml)*, plasticfolie, kommen*, pollepel*, steelpannetje*, snijmesje*, snijplank*, appelboor*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:
1. Bekleed een rechthoekige bakvorm met plasticfolie. 
2. Verdeel vervolgens de 10 plakjes gerookte zalm over de bakvorm. Laat overhangen aan de randen.
3. Meng de 200 g gerookte zalm, de roomkaas en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
4. Week de gelatineblaadjes en laat ze ‘smelten’ in een pannetje met 1 eetlepel water. Voeg toe aan de zalmmengsel. 
5. Voeg ook de fijngehakte dille en bieslook toe en meng goed. 
6. Vul de bakvorm voor de helft met het zalmmengsel. 
7. Leg er de 3 rondjes zachte geitenkaas op en vul aan met het resterende zalmmengsel.
8. Vouw de overhangende randen van de plakjes gerookte zalm naar binnen, zodat de zalmterrine aan de bovenkant helemaal bedekt is. 
9. Dek af met plasticfolie en laat een dag opstijven in de koelkast. 

Maak de salade:
1. Halveer de stronken witlof en verwijder de harde kern.
2. Snijd ook de uiteinden eraf en snijd het witlof in fijne reepjes.
3. Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
4. Snijd de appels in fijne reepjes.
5. Voeg de witlof- en appelreepjes in een kom en meng met de mosterd. 
6. Verdeel de salade over de borden.
7. Haal de zalmterrine uit de koelkast en verwijder het plasticfolie.
8. Snijd 4 plakjes van de terrine en verdeel over de borden.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van
.