Zandkoekjes met verse kruiden

Deze hartige zandkoekjes, met verse tijm, rozemarijn en salie, zien er prachtig uit. Leuk om met de paasbrunch op tafel te zetten, maar ook erg lekker bij de borrel!



+- 45 minuten       6 personen

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 50 g suiker
  • 200 g roomboter
  • 300 g bloem
  • 1 tl zout*
  • 1 ei
  • 1 el Italiaanse kruiden*
  • Verse tijm, rozemarijn en salie

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Zo bereid je de zandkoekjes

  1. Doe alle ingrediënten, op de verse kruiden na, bij elkaar in de kom.
  2. Kneed goed door en rol het deeg vervolgens uit tot een dikte van ongeveer 4 - 5 mm.
  3. Verdeel de blaadjes en takjes van de tijm, rozemarijn en salie over het deeg en leg er bakpapier op.
  4. Rol hier met de deegroller overheen, verwijder het bakpapier en steek met de bakring koekjes uit het deeg.
  5. Verwarm de oven voor op 200° C en bak de zandkoekjes in 12 - 16 minuten gaar.
  6. Laat de koekjes afkoelen op het taartrooster. Serveer ze op een mooi bord of schaaltje.