Zoete aardappelfrietjes met kruidenmayonaise
Voor 6-8 personen
Ingrediënten:
• 3 zoete aardappelen
• 1 eidooier
• 1 tl mosterd
• 1 scheutje azijn
•1 dl arachide-olie
• verse dragon
• verse peterselie
• peper en zout
• *olijfolie*
Benodigdheden: snijmesje*, theedoek*, bakpapier, bakplaat*, kom*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de zoete aardappelen (je hoeft ze niet te schillen).
- Snijd ze in frietjes. Tip: laat ze een uur in water weken, je krijgt dan extra krokante frietjes.
- Dep de frietjes goed droog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel ze met wat olijfolie en bak ze krokant in de voorverwarmde oven.
- Doe de eidooier samen met de mosterd en de azijn in een kom. Klop goed los met een garde.
- Schenk er druppelsgewijs al roerend de olie bij en klop tot je een dikke, romige mayonaise hebt.
- Voeg er tot slot wat fijngesnipperde dragon en peterselie aan toe.
- Kruid af met peper en zout.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.