Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 50 g mix voor pastasaus tomaat en basilicum*
- 50 ml zonnebloemolie
- 50 ml olijfolie extra vierge*
- 150 g basterdsuiker
- ½ tl zout
- 2 eieren
- 200 g courgette (geraspt en uitgelekt)
- 200 g bloem
- 1 el bakpoeder*
Benodigdheden
- Cakeblik rvs 28 cm
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Maak de pastasaus volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat goed uitlekken en afkoelen.
- Mix de oliën, de basterdsuiker en het zout tot een luchtige massa.
- Voeg de eieren toe en meng opnieuw tot een luchtig geheel. Spatel dan de courgette, de bloem, het bakpoeder en de pastasaus erdoor.
- Vet het cakeblik in en schep het beslag erin.
- Bak de courgettecake ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.