Courgettecake

Deze courgettecake, met extra veel smaak door de tomaten- en basilicumsaus, is heerlijk als lunch, bij een kop soep of als tussendoortje.



Bereidingstijd: ± 1,5 uur

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Cakeblik rvs 28 cm

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Maak de pastasaus volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat goed uitlekken en afkoelen.
  3. Mix de oliën, de basterdsuiker en het zout tot een luchtige massa.
  4. Voeg de eieren toe en meng opnieuw tot een luchtig geheel. Spatel dan de courgette, de bloem, het bakpoeder en de pastasaus erdoor.
  5. Vet het cakeblik in en schep het beslag erin.
  6. Bak de courgettecake ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.