Hartige taart met gerookte zalm, courgette en kerstomaatjes
Voor 1 taart
Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten:
• 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
• 250 g gerookte zalm
• 2 courgettes
• handvol kerstomaatjes
• 4 eieren
• 200 ml room
• 100 g gruyèrekaas, geraspt
• verse dille
• peper en zout*
Benodigdheden: ronde taartvorm, bakpapier, bakkwastje, vork, bakbonen, snijmesje, snijplank, kom, garde.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de bakvorm in en leg bakpapier op de bodem.
- Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg. Prik er enkele gaatjes in met een vork.
- Leg bakpapier op de deegbodem en vul met bakbonen.
- Bak het deeg ca. 15 min. met de blindbakvulling in de voorverwarmde oven.
- Haal de taartvorm uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bovenste laagje bakpapier.
- Snijd dunne repen van de courgettes en de gerookte zalm.
- Schik de courgette en de gerookte zalm in cirkels rechtop in de taartbodem.
- Meng de eieren met de room, de geraspte kaas, peper en zout.
- Giet het mengsel voorzichtig tussen de courgette- en zalmrepen.
- Schik er enkele kerstomaatjes tussen en werk af met enkele takjes verse dille.
- Bak de taart ca. 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Serveer met nog wat takjes verse dille.
Dit recept werd uitgewerkt
voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.