Hartige taart met groene asperges, erwtjes en gedroogde dragon
Voor 1 lange, rechthoekige taart
Bereidingstijd: 1u30
Ingrediënten:
Voor het deeg
• 400 g zelfrijzende bloem
• 200 g boter
• 100 ml water
• 100 ml water
• snuifje zout
Voor de vulling
• 6-8 groene asperges
• 100 g doperwtjes
• 4 eieren
• 200 ml room
• 100 g emmentaler kaas, geraspt
• handvol verse groene kruiden: peterselie, kervel… + extra om af te werken
• 2 el gedroogde dragon
• 70 g feta
• peper en zout
• peper en zout
Benodigdheden: kommen, huishoudfolie, deegroller, rechthoekige bakvorm met losse bodem, bakpapier, bakkwastje, vork, bakbonen, kookpot, vergiet, garde.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak het deeg: meng de bloem met het zout en de boter en kneed tot een korrelig deeg.
- Meng er het water doorheen totdat je een goed stevig deeg krijgt. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is.
- Vorm een bal van het deeg en wikkel in huishoudfolie. Zet 30 min. in de koelkast.
- Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier (laat de randen vrij).
- Leg het deeg in de vorm, verwijder het overtollige deeg langs de randen en prik met een vork enkele gaatjes in de deegbodem.
- Bedek de bodem met bakpapier en vul met bakbonen.
- Bak de taartbodem ca. 15 min. met de blindbakvulling in de oven.
- Haal de taart uit de oven, verwijder de bakbonen en het bovenste laagje bakpapier.
- Maak de vulling: blancheer de asperges en de erwtjes in gezouten water en laat uitlekken.
- Leg de groente op de bodem van de taart.
- Meng de losgeklopte eieren met de room en geraspte emmentaler, kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte groene kruiden en de gedroogde dragon toe.
- Giet het roommengsel in de taartbodem over de groente.
- Verkruimel er wat feta over en bak ca. 35 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal de taart uit de oven en werk af met wat verse kruiden.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.