Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor het deeg
- 250 g bakmix spelt pannenkoeken*
- 1 ei
- 125 g koude boter (in kleine blokjes)
- 2 el (30 ml) ijskoud water
Voor de vulling
- 300 g pastinaak
- 300 g pompoen
- 2 tl tijm*
- 2 tl rozemarijn*
- 1½ tl oregano*
- Zeezout met knoflook*
- 4 eieren
- 4 dl room
- 100 g geraspte kaas
Benodigdheden
- Mengkom*
- Mixer of handmixer*
- Bijenwasdoek*
- Taart-/ quichevorm porselein Ø 30 cm*
- Koekenpan*
- Garde*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de bakmix, het ei, de blokjes boter en het water in de kom en mix tot een stevig deeg. Voeg, als het deeg nog kruimelig is, een extra eetlepel water toe.
- Verpak het deeg in de bijenwasdoek en laat een half uur rusten in de koelkast. Rol vervolgens uit op een met bloem bestoven aanrecht
- Vet de vorm in en bekleed met het deeg. Druk goed aan en snij overtollige randjes weg.
- Maak de groenten schoon en snij in gelijke stukken van ongeveer 2 cm. Bak 6 minuten in de koekenpan met 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn, een ½ tl oregano en een snufje zeezout. Laat iets afkoelen.
- Klop de eieren los en meng met de room, geraspte kaas en de rest van de kruiden.
- Verdeel de groenten over de bodem van de vorm, giet het mengsel erover en bak de hartige taart in 30 minuten goudbruin.