Hartige taartjes met bloemkool, curry en ricotta
Voor 4 kleine taartjes
Bereidingstijd: 1u
Ingrediënten:
• 1/4e bloemkool, in roosjes
• 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
• 4 eieren
• 200 ml kookroom
• 100 g geraspte kaas (gratinkaas, een mengeling van verschillende kaassoorten)
• 100 g ricotta
• 4 tl currypoeder
• 1 tl kurkuma
• peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de bakvormpjes in en leg bakpapier op de bodem.
- Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg. Prik er enkele gaatjes in met een vork.
- Leg bakpapier op de deegbodem en vul met bakbonen.
- Bak het deeg ca. 15 min. met de blindbakvulling in de voorverwarmde oven.
- Kook intussen de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.
- Haal de taartvormpjes uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bovenste laagje bakpapier.
- Schik de bloemkoolroosjes in de taartvormpjes.
- Meng de losgeklopte eieren met de room, de geraspte kaas, 2 theelepels currypoeder, het kurkumapoeder, peper en zout.
- Giet het mengsel in de taartvormpjes.
- Lepel er wat ricotta door en bestrooi met de rest van het currypoeder.
- Bak de taartjes ca. 35 min. in de voorverwarmde oven.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.