Plaattaart met venkel en geitenkaas
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 2 venkelknollen
• 1 el olijfolie*
• 1 tl honing*
• 1 rol vers bladerdeeg
• 200 gram zachte geitenkaas
• 4 el yoghurt
• 1 el citroensap
• 1 el citroenrasp
• mespuntje cayennepeper*
• versgemalen zwarte peper*, zeezout*
• paar blaadjes munt, om te garneren
Benodigdheden: bakplaat*, mesje*, snijplank*, koekenpan*, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180˚ C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het verse bladerdeeg uit tot iets kleiner dan het formaat van de bakplaat.
- Leg het deeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
- Snij de venkelknollen in de lengte doormidden. Bewaar de groene topjes om te garneren.
- Snij beide helften in plakken van 1/2 cm dikte.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Leg de venkelplakken in de pan en druppel er wat honing over. Bestrooi ze met zout en maal er peper over.
- Bak de venkel een paar minuten aan beide kanten.
- Meng de geitenkaas met de yoghurt, citroensap, citroenrasp en cayennepeper en voeg zout en peper toe.
- Smeer het geitenkaasmengsel met een spatel over het bladerdeeg.
- Verdeel de gebakken venkel over het bladerdeeg en druk aan.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in ongeveer 20-25 minuten mooi gaar en goudbruin.
- Haal uit de oven, laat de plaattaart iets afkoelen voordat je hem aansnijdt.
- Garneer met de groene venkeltopjes en muntblaadjes.
- Serveer met een groene salade.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, www.yellowlemontreeblog.com