Quiche met courgette en provolone kaas
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• rol bladerdeeg
• boter
• 2 courgettes, geraspt
• 5 eieren
• 250 ml room
• 200 gr provolone kaas
• 250 gr gekookte ham
• zout en zwarte peper
Benodigdheden: quichevorm*, bakpapier, bakkwastje*, vork*, snijmesje*, rasp*, bakbonen*, beslagkom*, garde*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Beboter de quichevorm en bedek hem met het deeg. Snij de randen bij en prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bodem ca. 10 minuten met een bakvulling (bv. bakbonen).
- Leg de geraspte courgette op de voorgebakken bodem.
- Klop in een kom de eieren los met de room. Kruid af met zout en peper.
- voeg hier de kaas en de ham aan toe.
- Giet het mengsel op de voorgebakken bodem.
- Bak de quiche ca. 30 minuten tot ze goudbruin is.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille & Kamille