Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor het deeg
- 50 g suiker
- 200 g roomboter
- 300 g bloem
- 1 tl zout*
- 1 ei
- 1 el Italiaanse kruiden*
Voor de vulling
- 8 eieren
- 200 g crème fraîche
- 100 ml melk
- 250 g groene asperges
- 60 g parmaham
- 60 g Parmezaanse kaas
- 1 tl zout*
- 1 tl zwarte peper*
Benodigdheden
- Pepermolen (voor de zwarte peperkorrels)*
- Mengkom*
- Vershoudfolie of bijenwasdoek*
- Deegroller*
- Bakkwastje*
- Quichevorm porselein (27 of 30 cm)*
- Bakpapier
- Bakbonen*
- Scherp mes*
- Handmixer of garde*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Zo bereid je de quiche
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in de kom en kneed goed door, maar niet te lang.
- Verpak het deeg in vershoudfolie, of dek het af met de bijenwasdoek, en laat een half uur rusten in de koelkast.
- Leg het deeg vervolgens op een met bloem bestoven oppervlak en rol met de deegroller uit tot een iets groter formaat dan de quichevorm.
- Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Laat hierbij de zijkanten van het deeg over de vorm hangen. Druk goed aan bij de randen en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Leg een stuk bakpapier op de deegbodem en verdeel de bakbonen erover.
- Zet de quichevorm 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Verwijder daarna het bakpapier en de bonen en snij, vanuit de binnenkant van de vorm, met het mes de overhangende randen deeg weg. Bak nog 15 minuten tot de bodem mooi bruin is.
- Mix ondertussen voor de vulling de eieren met de crème fraîche en de melk.
- Snij de asperges in kleine stukjes, kook 4 minuten en laat daarna afkoelen. Snij ook de parmaham klein en voeg samen met de asperges, de kaas en de peper en zout toe aan het eimengsel.
- Giet het mengsel over de blindgebakken bodem en bak de quiche in ongeveer 30 minuten goudbruin.