Quiche met pompoen en geitenkaas
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- bladerdeeg
- de helft van een kleine pompoen
- 2 eetlepels uienchutney*
- 250 g ricotta
- 2 eieren
- 80 g verse geitenkaas
- 1 theelepel gedroogde tijm*
- versgemalen peper*
- zeezout*
- Boter om in te vetten
- Verse tijm ter decoratie
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, quichevorm*, bakplaat, bakpapier, bakbonen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg. Bedek met bakpapier en vul met bakbonen en zet de vorm vervolgens 20 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de pompoen in halve maantjes en bak 15 minuten op een bakplaat in de oven. Haal de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
- Bak de taartbodem 15-20 minuten met de blindbakvulling.
- Haal de deegbodem uit de oven en verwijder bakpapier en bakbonen.
- Verdeel de uienchutney over de bodem.
- Klop de ricotta los met 2 eieren en kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Verdeel over de deegbodem.
- Snijd de geitenkaas in plakjes en leg ze samen met de pompoenmaantjes op de ricotta.
- Werk af met wat verse tijmblaadjes.
- Bak de quiche ca. 25 minuten in de oven.