Quiche met pompoen en geitenkaas

Voor 4 personen

Ingrediënten:

Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, quichevorm*, bakplaat, bakpapier, bakbonen*

*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  • Vet de bakvorm in met boter en bekleed met bladerdeeg. Bedek met bakpapier en vul met bakbonen en zet de vorm vervolgens 20 minuten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de pompoen in halve maantjes en bak 15 minuten op een bakplaat in de oven. Haal de pompoen uit de oven en verlaag de oventemperatuur tot 180°C.
  • Bak de taartbodem 15-20 minuten met de blindbakvulling.
  • Haal de deegbodem uit de oven en verwijder bakpapier en bakbonen.
  • Verdeel de uienchutney over de bodem.
  • Klop de ricotta los met 2 eieren en kruid met de gedroogde tijm, peper en zout. Verdeel over de deegbodem.
  • Snijd de geitenkaas in plakjes en leg ze samen met de pompoenmaantjes op de ricotta.
  • Werk af met wat verse tijmblaadjes.
  • Bak de quiche ca. 25 minuten in de oven.