Tomatentaartjes met geitenkaas
Voor 4 taartjes
Ingrediënten:
Voor het deeg
• 150 gram tarwebloem
• 100 gram koude roomboter, in blokjes
• 1 groot ei
• 1 el koud water
• snuf grot zeezout
voor de vulling
• 3 eieren
• 200 ml kwark
• 200 gram zachte geitenkaas
• versgemalen peper en zeezout
• 100 gram geraspte Pecorino
• 500 gram trostomaatjes
voor erbij
• kiemgroenten
Benodigdheden: rasp*, taartvorm*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Kneed de bloem, boter en zout met je handen tot het kruimelig wordt.
- Voeg het ei en koud water toe en blijf kneden tot het een mooi deeg wordt.
- Doe het deeg in plastic folie en laat een half uur rusten in de koelkast.
- Haal het deeg 5 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren los en roer de kwark en Pecorino erdoor. Doe de helft van de geitenkaas erbij en roer door. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
- Vet de bakvormpjes in met zachte boter.
- Bestuif een werkblad met bloem.
- Rol het deeg uit tot een grote lap en verdeel over de bakvormpjes. Prik gaatjes in de bodem met een vork.
- Verdeel de rest van de geitenkaas over de taartjes en schenk het eiermengsel hierover. Leg in elk taartje nu een trosje tomaten. Rasp er nog wat Pecorino over.
- Bak de taartjes in ongeveer 25-30 minuten in de oven mooi gaar en goudbruin.
- Bestrooi de taartjes met wat kiemgroenten en eet met een grote groene salade. Ook lekker als voorgerecht.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/