Amerikaanse hamburgers met aardappelwedges
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 500 g rundergehakt
• 8 grote aardappels
• 4 pistolets/broodjes
• 1 ei, losgeklopt
• 20 g paneermeel
• 2 tomaten, in plakjes gesneden
• 2 dikke zoete augurken, in plakjes gesneden
• 1/4 kropsla
• 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
• peper, versgemalen*
• zeezout*
• paprikapoeder*
• klontje boter of scheutje (olijf)olie
Benodigdheden: dunschiller*, pan/kookpot, bakplaat*, kom*, hamburgerpers*, grillpan* of koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de aardappelen en snij ze in de lengte partjes, kook deze halfgaar in gezouten water.
- Laat de aardappelpartjes afkoelen en meng er wat olijfolie, peper, zout en paprikapoeder door.
- Leg de aardappelpartjes op een bakplaat. Bak ze in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
- Maak ondertussen de hamburgers. Meng in een kom het gehakt met het ei, het paneermeel en wat peper en zout.
- Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm met vochtige handen hamburgers van ca. 1 cm dik (eventueel met behulp van een hamburgerpers).
- Leg ze even in de koelkast.
- Laat de grillpan goed heet worden. Bestrijk de hamburgers met olie en grill ze 3 tot 4 minuten aan elke kant. (Bakken in de koekenpan kan ook: laat een klontje boter smelten en bak de hamburgers 3 tot 4 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin zijn.)
- Beleg de pistolets/broodjes met een blaadje sla, een hamburger, een schijfje tomaat, een plakje augurk en wat uiringen. Serveer met de aardappelwedges.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.