Coq au vin
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 1 grote hoevekip, in stukken
• 150 g spek, in blokjes
• olijfolie*
• 1 teentje look, gepeld en fijngesneden
• 1 sjalotje, gepeld en fijngesneden
• 3 grote wortelen, geschild en in plakjes
• 100 g champignons, schoongemaakt en gehalveerd
• 12 zilveruitjes
• 500 ml kippenbouillon
• 1 fles rode wijn
• 1 kruidentuiltje (met peterselie, tijm en laurier)*
• peper en zout*
Benodigdheden: zeef*, kookpot/pan*, pollepel*, braadpan*,
*deze artikelen
zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.
- Laat de zilveruitjes uitlekken en hou apart.
- Neem een grote kookpot en stoof hierin de fijngesneden sjalot en de look aan met wat olijfolie.
- Voeg ook de plakjes wortel en de halve champignons toe en laat kort meestoven.
- Kruid intussen de kip met peper en zout en bak ze in een braadpan met wat olijfolie rondom bruin.
- Doe de stukken kip in de kookpot bij de groente.
- Bak de spekblokjes in het braadvet van de kip, en voeg ze toe aan de kookpot samen met de zilveruitjes.
- Overgiet alles met de bouillon en de rode wijn, voeg het kruidentuiltje toe en laat minstens een uur sudderen op het vuur.
- Werk af met wat fijngehakte peterselie.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.