Courgetteburgers met feta en verse kruiden
Voor 4-5 burgers
Ingrediënten:
• 1 grote courgette (van
ongeveer 500 gram)
• 1 ei
• 150 gr havermout
• 1 teentje knoflook
• paar takjes verse basilicum
• paar takjes verse peterselie
• rasp van 1 citroen
• 2 bosuitjes
(lente-uitjes)
• 3 el kappertjes
• 1 el olijfolie*
• 1/2 tl cayennepeper*
• versgemalen peper*
• zout*
• 2 el Griekse yoghurt
• 100 gr feta, verkruimeld
• sap van 1 citroen
• 1 avocado
• 1 tomaat
• rucola
• 4 broodjes
Benodigdheden: snijmes*, snijplank*, keukenmachine, mengkommen*, pollepel*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Snij de courgette in stukken en doe samen met de bosui, basilicum, peterselie en kappertjes in de keukenmachine. Hak fijn tot alles goed gemengd is.
- Schep het courgettemengsel in een mengkom. Voeg nu het ei, de havermout, olijfolie, citroenrasp, peper, zout en cayennepeper toe. Meng alles goed door elkaar.
- Zet het mengsel een half uurtje afgedekt in de koelkast.
- Vorm nu burgers van het mengsel. Als het mengsel te nat is, voeg je nog wat extra havermout toe.
- Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de burgers op hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Zet het vuur lager en laat de burgers nog een paar minuten bakken.
- Meng intussen de Griekse yoghurt met de feta en het citroensap.
- Snijd de tomaat en avocado in plakken.
- Besmeer de broodjes met de fetacrème, beleg met een courgetteburger, plakjes tomaat en avocado. Werk af met een handje rucola.
Tip: deze burgers zijn heerlijk met een groene salade en zoete aardappelfrietjes. Boen voor de frietjes 4-5 zoete aardappels schoon. Verwarm de oven voor op 180° C. Snij de aardappels in dikke frieten. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat de frietjes 25 à 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven, schep ze regelmatig om.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog.