Dorade uit de oven met pittige aardappeltjes
Benodigdheden: kookpot/pan, vergiet*, snijmesje*, ovenschaal*, bakkwastje*, pannetje, pollepel*, spatel*, serveerschalen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Breng een pan met water aan de kook en blancheer de aardappels.
- Giet na vier minuten af en droog de aardappeltjes.
- Verhit de oven voor op 180° C.
- Snij de aardappels in plakjes.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie.
- Leg er een laagje van de plakjes aardappel in en bestrooi met zout en de barbecuekruiden.
- Leg de vis op de aardappels en bestrooi met de knoflook, takjes verse kruiden, 1 tl citroensap en 3 tl olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten, tot de vis en aardappelen gaar zijn.
- Verhit intussen de tomatensaus in een pannetje.
- Haal de vis uit de oven en leg op een serveerschaal.
- Doe de aardappelen in een aparte schaal en giet hier de tomatensaus bij. Meng goed.
- Haal de vis van de graat en serveer op een bord met wat pittige aardappeltjes en een schijfje citroen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ingrid Hofstra.