Dorade uit de oven met pittige aardappeltjes

Dorade uit de oven met pittige aardappeltjes

Voor 4 personen

Ingrediënten:
• 1 dorade, in zijn geheel schoongemaakt
• 2 takjes tijm
• 1 takje citroenverbena
• 2 takjes platte peterselie
• 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
1 citroen
• 10 aardappeltjes, in plakjes gesneden
• 1tl barbecuekruiden
• peper en zout*
• pittige tomatensaus
• olijfolie* 

Benodigdheden: kookpot/pan, vergiet*, snijmesje*, ovenschaal*, bakkwastje*, pannetje, pollepel*, spatel*, serveerschalen*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding:

  1. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de aardappels.
  2. Giet na vier minuten af en droog de aardappeltjes. 
  3. Verhit de oven voor op 180° C.
  4. Snij de aardappels in plakjes.
  5. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
  6. Leg er een laagje van de plakjes aardappel in en bestrooi met zout en de barbecuekruiden.
  7. Leg de vis op de aardappels en bestrooi met de knoflook, takjes verse kruiden, 1 tl citroensap en 3 tl olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten, tot de vis en aardappelen gaar zijn.
  9. Verhit intussen de tomatensaus in een pannetje.
  10. Haal de vis uit de oven en leg op een serveerschaal.
  11. Doe de aardappelen in een aparte schaal en giet hier de tomatensaus bij. Meng goed.
  12. Haal de vis van de graat en serveer op een bord met wat pittige aardappeltjes en een schijfje citroen.

 

 

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Ingrid Hofstra.