Recepten
Feestelijke ratatouille
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 5 tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 540 ml passata (gezeefde tomaten)
- Olijfolie*
- 1 bouquet garni*
- Zout en peper*
- Paar takjes tijm
Benodigdheden:
- Snijmesje*
- Pan*
- Taart-/ quichevorm porselein*
- Pepermolen*
- Aluminiumfolie
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit wat olijfolie in de pan. Snijd de knoflook en ui fijn en bak even aan in de hete pan.
- Voeg de passata en het bouquet garni toe en kook de saus ongeveer 15 minuten.
- Snijd ondertussen de courgettes, aubergine en tomaten in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik.
- Leg de plakjes groenten dakpansgewijs in de vorm. Begin aan de buitenrand van de ovenschaal met aubergine, dan tomaat en vervolgens courgette. Herhaal dit patroon en werk zo naar binnen toe. Bewaar de kleinste plakjes voor het midden.
- Verwijder het bouquet garni uit de saus, breng op smaak met zout en peper en giet over de plakjes groenten. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de oven.
- Verwijder na 30 minuten het aluminiumfolie en bak daarna nog 10 minuten in de oven.
- Garneer de ratatouille met de tijm en serveer met brood, of als bijgerecht. Eet smakelijk!