Gevulde kip met appel, gehakt en rozijnen
voor 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
• 1 grote kip (bv. Poulet Noir of Bressekip), vraag aan de slager om het karkas te verwijderen maar de beentjes van de vleugels en de bouten te laten zitten
• 1 kg kalfsgehakt
• 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
• 4 appels
•handvol rozijnen, geweekt in water
• 1 el kipkruiden*
• olijfolie*
• enkele takjes tijm
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan*, pollepel*, kom*, bamboe prikkertjes*, keukentouw*, geëmailleerde pan van gietijzer*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Ingrediënten:
• 1 grote kip (bv. Poulet Noir of Bressekip), vraag aan de slager om het karkas te verwijderen maar de beentjes van de vleugels en de bouten te laten zitten
• 1 kg kalfsgehakt
• 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
• 4 appels
•handvol rozijnen, geweekt in water
• 1 el kipkruiden*
• olijfolie*
• enkele takjes tijm
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, kookpot/pan*, pollepel*, kom*, bamboe prikkertjes*, keukentouw*, geëmailleerde pan van gietijzer*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil 2 appels en snijd ze in blokjes, hou apart.
- Stoof de uien in een kookpot/pan met een eetlepel olijfolie.
- Voeg de blokjes appel toe en laat kort meestoven.
- Meng het gehakt met de gestoofde appeltjes en uien.
- Laat de rozijnen kort uitlekken en voeg deze toe aan de gehaktvulling.
- Leg de kip open (met de kippenborst naar beneden) op een houten plank.
- Vul de kip met de gehaktvulling en sluit ze met behulp van bamboe prikkertjes.
- Draai de kip om en bind ze in het midden en aan de bouten samen met wat keukentouw.
- Leg de kip in een gietijzeren pan en bestrooi ze met kipkruiden.
- Besprenkel ook met wat olijfolie.
- Bak de gevulde kip ca. 40 min in de voorverwarmde oven.
- Snijd intussen de resterende twee appels in partjes.
- Leg ze in de pan bij de kip en voeg ook enkele takjes tijm toe.
- Bak de kip nog 30 à 40 minuten tot hij helemaal gaar is.
- Serveer de gevulde kip met rozemarijnaardappeltjes
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.