Groentelasagne met saffraan 

Deze goedgevulde groentelasagne kan je van te voren al maken. Zo zet je snel een lekker gerecht op tafel. Extra handig: je kunt er allerlei restjes groenten in verwerken! 



Aantal personen: 4

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • ½ tl saffraan* 
  • 2 el extra vierge olijfolie* 
  • Salsa di pomodoro, basilico, 500 g* 
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika 
  • 1 courgette 
  • 1 aubergine
  • Eventueel restjes groenten, zoals champignons, wortel etc.  
  • 400 ml bechamelsaus (hier vind je ons basisrecept voor bechamelsaus)
  • 250 g verse lasagnebladen 
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt  

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Leg de saffraandraadjes in 2 el warm water om te weken.  
  3. Pers de knoflook, hak de ui fijn en snij de paprika, courgette, aubergine en eventueel restjes groenten in plakken of stukjes.  
  4. Doe een scheut olie in de pan en bak de groenten tot ze kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee.  
  5. Voeg de tomatensaus toe en laat even pruttelen. 
  6. Verwarm de bechamelsaus en voeg de geweekte saffraan toe. 
  7. Verdeel een laag groentesaus over de bodem van de braadslede. Leg er een paar lasagnebladen op en bestrijk met een paar lepels bechamelsaus. 
  8. Herhaal deze stappen en bouw de lasagne zo verder op. Eindig met een laag groentesaus. 
  9. Bestrooi met geraspte kaas en bak de groentelasagne in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar.  

Tip: Heb je lasagne over? Restjes kan je in onze vershoudschalen bewaren in de koelkast of vriezer!