Boodschappenlijst
Ingrediënten
- ½ tl saffraan*
- 2 el extra vierge olijfolie*
- Salsa di pomodoro, basilico, 500 g*
- 1 teen knoflook
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 aubergine
- Eventueel restjes groenten, zoals champignons, wortel etc.
- 400 ml bechamelsaus (hier vind je ons basisrecept voor bechamelsaus)
- 250 g verse lasagnebladen
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de saffraandraadjes in 2 el warm water om te weken.
- Pers de knoflook, hak de ui fijn en snij de paprika, courgette, aubergine en eventueel restjes groenten in plakken of stukjes.
- Doe een scheut olie in de pan en bak de groenten tot ze kleuren. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 minuten mee.
- Voeg de tomatensaus toe en laat even pruttelen.
- Verwarm de bechamelsaus en voeg de geweekte saffraan toe.
- Verdeel een laag groentesaus over de bodem van de braadslede. Leg er een paar lasagnebladen op en bestrijk met een paar lepels bechamelsaus.
- Herhaal deze stappen en bouw de lasagne zo verder op. Eindig met een laag groentesaus.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak de groentelasagne in 25 à 30 minuten goudbruin en gaar.
Tip: Heb je lasagne over? Restjes kan je in onze vershoudschalen bewaren in de koelkast of vriezer!