Indiase curry met aardappelen en bloemkool 'Aloo gobi’
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
• 1 bloemkool, in roosjes gesneden
• 100 g erwten (mag uit de diepvries)
• 1 grote ui, fijngehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 5 cm gember, geschild en geraspt
• 1 groen chilipepertje, fijngesnipperd
• 1 bosje koriander, grof gehakt
• sap van een 1/2 limoen
• zonnebloemolie
• 1 tl komijnzaadjes
• 1 tl kurkumapoeder
• 2 tl korianderpoeder
• 1/2 tl chilipoeder
• 1 tl garam masala
Benodigdheden: braadpan*, pollepel*, bakplaat*, alumiumfolie
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de bakplaat in met een beetje boter.
- Verwarm een flinke scheut olie in een braadpan en voeg de komijnzaadjes toe. Als de zaadjes beginnen te geuren, voeg je de fijngehakte uien en wat zout toe.
- Als de uien glazig zijn, voeg je ook de gember, knoflook en het pepertje toe.
- Roer goed door en voeg na een minuut het kurkuma-, koriander- en chilipoeder toe, samen met de garam masala.
- Voeg ook de aardappelblokjes en de erwten toe en roer goed door.
- Tot slot voeg je de bloemkoolroosjes toe. Meng alles goed zodat alle groenten bedekt zijn met een kruidenlaagje.
- Verdeel de curry over de bakplaat, zorg ervoor dat de groenten in een laag liggen en dek af met aluminiumfolie.
- Zet in de oven en laat ongeveer een uur garen. Controleer af en toe of de groenten al zacht zijn.
- Haal de bakplaat uit de oven als de aardappelen en de bloemkoolroosjes gaar zijn. Besprenkel de curry met een beetje limoensap.
- Garneer met de grof gehakte koriander en serveer met witte rijst of (plat)brood.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Lara kookt voor u.