Indiase linzencurry
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 1 grote ui, fijngesneden2 a 3 eetl. arachide- of zonnebloemolie
• 3 cm gember, geschild en fijngesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngesneden
• 4 el garam masala*
• 1 afgestreken theel. cayennepeper*
• zeezout en versgemalen zwarte peper
• 400 gr tomatenblokjes (blik)
• 250 gr gedroogde rode linzen
• 750 ml groentebouillon
• 400 ml kokosmelk (blik)
• sap van 1 limoen
• bosje koriander
• 2 stengels bosui, in ringetjes
• handje amandelen, grof gehakt
Benodigdheden: officemes*, snijplank*, stoofpan met deksel*, steelpan*, koekenpan*, pollepel*,
*verkrijgbaar bij Dille & Kamille
*verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en bak hierin de ui enkele minuten tot deze zacht is.
- Verhit de bouillon in een steelpan.
- Voeg nu knoflook, gember, garam masala, cayennepeper, zwarte peper en zeezout toe.
- Laat ui met de kruiden zachtjes fruiten tot het begint te geuren, roer goed door. Voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Voeg de linzen toe en schenk de bouillon erbij. Roer nogmaals om.
- Breng alles aan de kook en verlaag het vuur. Laat de curry 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg eventueel nog wat extra bouillon toe als de linzen het vocht al hebben opgenomen.
- Schenk nu de kokosmelk en het limoensap erbij en breng de curry weer tot net aan de kook.
- Proef de curry en voeg naar wens nog wat zout en/of zwarte peper toe .
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
- Schep de curry in diepe, voorverwarmde kommen.
- Serveer met fijngeknipte koriander, geroosterde amandelen en ringetjes bosui.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/