Inktvispasta met bloemkool en vadouvan 

Zwarte linguine, paarse en witte bloemkoolroosjes en peterselie: met dit recept zet je een gerecht vol kleur en smaak op tafel! 



Aantal personen: 4

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout.
  3. Zet de roosjes 10 minuten in de oven. Roer daarna om en zet nog ca. 10 minuten terug in de oven.
  4. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en zet apart.
  5. Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit de fijngesneden knoflook aan. 
  6. Doe de bloemkoolroosjes en pasta erbij. Hou een paar roosjes apart als garnering. 
  7. Verwarm de bechamelsaus met de vadouvan in de steelpan. Roer door met de garde.
  8. Schep de pasta en bloemkool op voorverwarmde borden en verdeel de bechamelsaus erover.
  9. Werk het gerecht af met peterselie en de overgebleven bloemkoolroosjes.