Boodschappenlijst
Ingrediënten
- Linguine met inktvisinkt, 250 g*
- 1 tl vadouvan*
- Paarse en witte bloemkoolroosjes
- Zeezout met chilipeper*
- Extra vierge olijfolie*
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- Half bosje peterselie, fijngehakt
- 500 ml bechamelsaus (hier vind je ons basisrecept voor bechamelsaus)
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout.
- Zet de roosjes 10 minuten in de oven. Roer daarna om en zet nog ca. 10 minuten terug in de oven.
- Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en zet apart.
- Verhit wat olie in een grote koekenpan en fruit de fijngesneden knoflook aan.
- Doe de bloemkoolroosjes en pasta erbij. Hou een paar roosjes apart als garnering.
- Verwarm de bechamelsaus met de vadouvan in de steelpan. Roer door met de garde.
- Schep de pasta en bloemkool op voorverwarmde borden en verdeel de bechamelsaus erover.
- Werk het gerecht af met peterselie en de overgebleven bloemkoolroosjes.