Japanse noodles met paddenstoelen, bimi en verse koriander
2 personen
Ingrediënten:
• 1 pakje noedels naar keuze
• 200 gr bimi
• 250 gr mix verschillende paddenstoelen zoals kastanjechampignons, enoki en shitaki
• 2 lente-uitjes
• verse koriander
• olijfolie, zout en peper
• geroosterde sesam, wit en zwarte saus naar keuze
Benodigdheden: Champignonborsteltje
Bereiding:
- Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de paddenstoelen schoon met behulp van het champignonborsteltje.
- Maak de bimi schoon door de kleine blaadjes te verwijderen en blancheer een paar minuten in kokend water.
- Snijd de champignons en shitaki en bak ze met de enoki in een beetje olijfolie goudbruin.
- Snijd de lente-ui in ringetjes.
- Verdeel de bimi en de gebakken paddenstoelen over en door de noedels en bestrooi met gehakte koriander, lente-ui en wat geroosterde sesam.
- Strooi er zout en peper over naar smaak en serveer met een saus naar keuze.