Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 750 g ricotta
- 450 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 el olijfolie truffel*
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden*
- 500 ml witte wijn
- (Restjes) groenten, brood en mini grissini* om te dippen
Benodigdheden
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de, fijngesneden, ui en knoflook.
- Doe de Italiaanse kruiden erbij en bak nog even kort mee.
- Blus af met de witte wijn en laat in 10-15 minuten tot de helft inkoken.
- Voeg de kazen al roerend, en beetje bij beetje, toe en blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.
- Giet de kaasfondue door de zeef om eventuele klontjes eruit te halen.
- Zet de fonduepan op het onderstel. Eet smakelijk!
Bereid deze kaasfondue op laag vuur.