Kabeljauwhaasje met lookpuree en saus van bier
Voor 2 personen
Ingrediënten:
• 240 g kabeljauwhaasje
• 300 g spinazie
• plantaardige olie
• peper en zout*
Voor
de beurre blanc met Dille & Kamille bier:
• 1 sjalotje, fijngesneden
• 250 ml room
• 250 ml visbouillon
• 250 ml bier met kamille*
• boter
Voor
de lookpuree:
• 500 g vastkokende
aardappelen (bv. Nicola)
• 1 teentje look,
fijngesneden
• 2 el boter
• 100 ml room
Benodigdheden:steelpannetje*, pollepel*, garde*, kookpot/pan,
vergiet*, pureestamper*, braadpan*, spatel*, ovenschotel*, wok*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak de biersaus: doe een scheutje bier in een sauspannetje en stoof hierin de fijngesneden sjalot even aan. Doe er dan de rest van de ingrediënten bij en laat zachtjes tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid inkoken.
- ‘Monteer’ de saus net voor het serveren met wat ijskoude klontjes boter. Klop de klontjes één voor één door de saus met een garde tot ze weggesmolten zijn. Zo wordt de saus mooi glad en dik van structuur.
- Kook de aardappelen voor de lookpuree gaar, giet ze af en zet ze opzij.
- Stoof het teentje look in boter in een kookpot.
- Doe er de gekookte aardappelen en de room bij, en stamp tot een puree.
- Bak de kabeljauw in de pan met wat olie. Laat hem nadien nog even verder garen in de oven.
- Roerbak de spinazie in wat olie. Kruid met peper en zout.
- Schep de puree op een bord. Leg er de uitgelekte spinazie en de kabeljauw op.
Werk af met een lepeltje van de biersaus.
Dit
recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.