Knolselder-halloumiburgers met pittenkorst en ajvarsaus

Knolselder halloumiburgers | Dille & Kamille

 Voor 6 personen


Ingrediënten:
• 500 g knolselder, geschild en in stukjes gesneden
• 225 g halloumi
• 2 el dragonblaadjes, fijngehakt
• 1 ei, losgeklopt
• 6 el bloem
• peper en zout*
• 50 g pompoenpitten
• 50 g sesamzaad
• 50 g zonnebloempitten
• olijfolie*
• potje ajvarsaus*

Benodigdheden:
kookpot/pan*, rasp*, aardappelstamper*, pollepel*, bord*, koekenpan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille

 Bereiding:

  1. Kook de knolselderstukjes in ongeveer 15 à 20 minuten gaar in licht gezouten water. 
  2. Rasp de halloumi grof. 
  3. Giet het water van de knolselder af, en laat de stukjes uitlekken en afkoelen in een zeef.  
  4. Prak de afgekoelde knolselder tot moes en meng met de geraspte halloumi, dragon, ei en bloem. Kruid met peper en zout.  
  5. Zet het mengsel 1 à 2 uur in de koelkast zodat het kan opstijven. 
  6. Vorm het knolseldermengsel tot burgertjes. Voeg wat meer bloem toe als de burgertjes te kleverig zijn. 
  7. Meng de zaden en pitten op een bord en wentel de burgertjes door de mix. 
  8. Verwarm wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de burgers in 10 minuten rondom rond bruin. 
  9. Dien de burgertjes op met de pittige ajvarsaus.

Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Louise De Brabandere.