Knolselder-halloumiburgers met pittenkorst en ajvarsaus
Voor 6 personen
Ingrediënten:
•
500 g knolselder, geschild en in stukjes gesneden
• 225 g halloumi
• 2 el
dragonblaadjes, fijngehakt
• 1 ei, losgeklopt
• 6 el bloem
• peper en
zout*
• 50 g pompoenpitten
• 50 g sesamzaad
• 50 g
zonnebloempitten
• olijfolie*
• potje
ajvarsaus*
Benodigdheden: kookpot/pan*, rasp*,
aardappelstamper*, pollepel*, bord*, koekenpan*
*deze artikelen zijn
verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Kook de knolselderstukjes in ongeveer 15 à 20 minuten gaar in licht gezouten water.
- Rasp de halloumi grof.
- Giet het water van de knolselder af, en laat de stukjes uitlekken en afkoelen in een zeef.
- Prak de afgekoelde knolselder tot moes en meng met de geraspte halloumi, dragon, ei en bloem. Kruid met peper en zout.
- Zet het mengsel 1 à 2 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.
- Vorm het knolseldermengsel tot burgertjes. Voeg wat meer bloem toe als de burgertjes te kleverig zijn.
- Meng de zaden en pitten op een bord en wentel de burgertjes door de mix.
- Verwarm wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de burgers in 10 minuten rondom rond bruin.
- Dien de burgertjes op met de pittige ajvarsaus.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Louise De Brabandere.