Konijn met pruimen en Armagnac
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 4 konijnenbillen
• 250 g gedroogde pruimen
• 200 ml bruine vleesfond
• 100 ml Armagnac
• 100 ml water
• 1 boterham
• graantjesmosterd
• 2 el boter
• 2 uien, gepeld en fijngesnipperd
• peper en zout*
Benodigdheden: gietijzeren kookpot*, pollepel*, vleestang*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Kruid de konijnenbillen met peper en zout en bak ze kort aan met wat boter in een gietijzeren kookpot
- Haal de konijnenbillen uit de pot en zet ze opzij.
- Doe de fijngesnipperde ui in de kookpot, samen met de gedroogde pruimen en bak kort aan.
- Blus met de Armagnac.
- Voeg nadien de vleesfond en het water toe.
- Leg de konijnenbillen in de saus.
- Besmeer een boterham met een dikke laag graantjesmosterd en leg deze in de saus. Hij zal oplossen waardoor de saus gaat binden.
- Laat minstens 1 uur garen tot het vlees bijna van het bot valt.
- Serveer de konijnenbillen met versgemaakte aardappelkroketten.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.