Lamsrollade met abrikozen en dadels
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 1,5 kg – 2 kg lamsschouder (ontbeend)
• 1 tl harissapasta
• zeezout*
Ingrediënten:
• 1,5 kg – 2 kg lamsschouder (ontbeend)
• 1 tl harissapasta
• zeezout*
Voor de vulling:
• 2 stengels bleekselder
• 75 gram gedroogde abrikozen
• 75 gram gedroogde dadels
• 2 teentjes knoflook
• een handvol verse kruiden: munt, platte peterselie, koriander
• een handvol pistachenoten en amandelen
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, knoflookpers*, Santokumes*, kom*, keukentouw*, braadslee*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de selder en snijd in fijne blokjes.
- Hak de abrikozen en dadels fijn.
- Pers het teentje knoflook uit.
- Hak de kruiden en noten en meng in een kom met de selder, de knoflook en de fijngehakte gedroogde vruchten.
- Spreid de lamsschouder uit op een snijplank en wrijf het vlees in met de harissapasta en het zeezout.
- Verdeel hier de vulling over in een dunne laag.
- Vouw de schouder dubbel en bind de rollade rondom rond goed vast met het keukentouw. – Leg de rollade in een braadslee en laat ca. 1 uur bakken in de voorverwarmde oven (afhankelijk van het gewicht).
Serveer met gebakken krieltjes en roergebakken spinazie.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.