Oosterse ovenschotel

Door de Thaise curry mix, kokosmelk en gembersiroop zitten de groenten in deze ovenschotel boordevol smaak.



Bereidingstijd: ± 2 uur

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Maak de sperziebonen schoon en snij de bospenen in schuine plakjes. Kook in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  3. Doe de mix voor Thaise curry, de kokosmelk en gembersiroop in de steelpan, meng door elkaar en breng aan de kook. Laat kort doorkoken op laag vuur.
  4. Snij de paprika en shiitakes.
  5. Bedek de bodem van de ovenschaal met bladeren van de Chinese kool, doe alle groenten erbij en giet de saus erover.
  6. Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en zet een uur in de voorverwarmde oven. Roer tenminste twee keer door. Haal daarna de folie van de schaal en bak nog 15 - 25 minuten.