Ovenschotel met wintergroenten

Met deze ovenschotel zet je, dankzij de all’arrabbiata saus die over de groenten gaat, een gerecht met pit op tafel!



Bereidingstijd: ± 1,5 uur

Boodschappenlijst

Ingrediënten

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C (heteluchtstand).
  2. Maak de groenten schoon en snij de winterpeen, knolselderij, koolraap en pastinaak in reepjes en de schorseneren in plakken.
  3. Verhit een scheut olijfolie in de pan en verwarm hierin de peperkorrels. Voeg na 5 minuten de tijm en rozemarijn toe. Doe de groenten erbij en bak 10 minuten mee op laag vuur.
  4. Doe de mix voor de pastasaus met 160 ml water en 160 ml olijfolie in een pannetje, roer door en laat zachtjes inkoken tot een saus. Doe dan de honing erbij en meng door elkaar.
  5. Verdeel de groenten over de braadslede en giet de saus erover.
  6. Zet de ovenschotel 45 minuten in de voorverwarmde oven.