Ovenschotel met zalm en zoete aardappel
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 4 zoete aardappels
• 1 grote venkelknol
• 30 kerstomaatjes
• 4 zalmfilets
• olijfolie*
• peper en zout*
• 2 tl kerriepoeder*
• honing*
Ingrediënten:
• 4 zoete aardappels
• 1 grote venkelknol
• 30 kerstomaatjes
• 4 zalmfilets
• olijfolie*
• peper en zout*
• 2 tl kerriepoeder*
• honing*
Benodigdheden: groenteborstel*, snijmesje*, ovenschaal*, kom*, tang*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 165°C.
- Was de groenten.
- Snijd de zoete aardappels en de venkel in schijfjes. (Je hoeft de aardappels niet te schillen.)
- Verdeel ze over een ovenschaal.
- Voeg ook de kerstomaatjes toe.
- Bedruppel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
- Bak de groenten ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak in een kom een marinade met het kerriepoeder, peper, zout, olijfolie en honing.
- Wrijf de zalmfilets hiermee in.
- Leg de zalmfilets op de groenten in de ovenschotel en zet nog 15 minuten in de oven.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.