Paella met kip en zeevruchten
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 4-5 el olijfolie*
• 4 kippenboutjes/drumsticks
• 3/4 tl gerookt paprikapoeder, pikant*
• 250 gr rauwe grote garnalen, schoongemaakt
• ca. 400 gr mosselen in de schelp, schoongemaakt
• ca. 900 ml kippenbouillon
Ingrediënten:
• 4-5 el olijfolie*
• 4 kippenboutjes/drumsticks
• 3/4 tl gerookt paprikapoeder, pikant*
• 250 gr rauwe grote garnalen, schoongemaakt
• ca. 400 gr mosselen in de schelp, schoongemaakt
• ca. 900 ml kippenbouillon
• 200 ml droge witte wijn + extra om af te blussen
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 1 kleine ui, gesnipperd
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 rode paprika, in kleine stukjes
• 1 rode paprika, in kleine stukjes
• 1 tomaat, zaadjes verwijderd, in stukjes
• 1 zakje paellakruiden*
• 400 gr rijst
• 1 kopje diepvrieserwtjes, ontdooid
• zout, zwarte peper
• half bosje platte peterselie, gehakt
• 1 citroen, in partjes
• 1 zakje paellakruiden*
• 400 gr rijst
• 1 kopje diepvrieserwtjes, ontdooid
• zout, zwarte peper
• half bosje platte peterselie, gehakt
• 1 citroen, in partjes
Benodigdheden: soeplepel*, snijmesje*, snijplank*, koekenpan*, houten lepel*, steelpan*, paellapan*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen kort totdat ze mooi roze zijn. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
- Bak de kip ca. 10-15 minuten bruin en gaar in de resterende olie, voeg na ca. 5 minuten het gerookte paprikapoeder toe. Neem uit de pan en houd warm.
- Doe de mosselen in dezelfde pan, doe het deksel er op en verwarm de schelpen tot ze opengaan - laat ze niet doorkoken! Houd de mosselen apart.
- Verwarm in een steelpan wijn en visbouillon. Houd warm.
- Doe 2 eetlepels olijfolie in de paellapan en fruit ui en knoflook op middelhoog vuur. Voeg de stukjes paprika en tomaat toe samen met de paellakruiden, laat het geheel ca. 5 min. fruiten. Voeg de rijst toe en laat die een paar minuten meebakken, schep alles goed om. Blus af met een scheut witte wijn.
- Zet de paellapan op een laag vuur. Wacht tot alle wijn is opgenomen, voeg dan ca. 1/3 van de bouillon toe. Laat deze ook opnemen door de rijst (niet roeren!), voeg opnieuw bouillon toe. Ga door tot alle bouillon is opgenomen en de rijst ‘al dente’ is. Meng dan de erwtjes door de rijst.
- Schep garnalen en mosselen voorzichtig door de rijst. Schik dan de kip ertussen en laat alles nog eens goed warm worden.
- Presenteer de paella in de pan en bestrooi royaal met peterselie. Serveer met partjes citroen.
Dit recept werd uitgewerkt door Dille &
Kamille