Paella met mosselen
Voor 4
personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten
• 1
kg mosselen
• 2 teentjes
knoflook
• 1 ui
• 1 wortel
• 1 groene
paprika
• 3 el
olijfolie*
• 200 g
paellarijst
• 150 ml
witte wijn
• 750 ml visbouillon
• snufje zwarte peper*
• snufje zout*
• handvol platte peterselie
• 1 biologische citroen
• scheutje extra vierge olijfolie*
• 750 ml visbouillon
• snufje zwarte peper*
• snufje zout*
• handvol platte peterselie
• 1 biologische citroen
• scheutje extra vierge olijfolie*
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, paellapan*,
pollepel*, rasp*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak de mosselen schoon en spoel ze goed.
- Snijd de knoflookteentjes, de ui, de wortel en de groene paprika fijn.
- Verhit de olijfolie in een paellapan en fruit daarin de fijngesneden knoflook en groenten.
- Voeg dan de paellarijst toe en bak een drietal minuten terwijl je blijft roeren. De rijstkorrels worden glazig.
- Voeg de wijn en de helft van de visbouillon toe. Laat de rijst een tiental minuten koken.
- Voeg daarna de rest van de visbouillon toe en laat koken tot de rijst gaar is.
- Voeg een tweetal minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe en roer goed. De mosselschelpen zullen zich openen.
- Breng eventueel nog op smaak met wat zwarte peper en zout. Zet het vuur uit.
- Hak de peterselie fijn en rasp de schil van de citroen. Voeg deze smaakmakers als laatste toe aan de pan en meng alles goed.
- Verdeel voor het serveren de rijst over de borden en giet er nog een
scheutje extra vierge olijfolie over.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Sarah van South & Pepper.