Boodschappenlijst
Ingrediënten
- 3 el mosterd, dille*
- ½ el dille*
- Extra vierge olijfolie*
- 250 gr champignons
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 ui
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 el gehaktkruiden*
- 500 g prei
- 500 g aardappelpuree
- 200 ml bechamelsaus (hier vind je ons basisrecept voor bechamelsaus)
- Geraspte kaas
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Hak de champignons fijn en snij de ui.
- Doe een scheut olie in de pan. Bak de champignons samen met de ui en knoflook.
- Voeg tijdens het bakken de gehaktkruiden toe.
- Schep alles uit de pan en zet apart.
- Snij de prei in ringen en fruit in dezelfde pan aan. Voeg eventueel wat olijfolie toe als de pan te droog is.
- Strooi de dilletoppen over de prei en roer de mosterd erdoor.
- Verdeel de helft van de gebakken champignons over de bodem van de ovenschaal.
- Bedek met de helft van de preiringen. Schep de helft van de aardappelpuree over de prei.
- Herhaal de lagen in dezelfde volgorde.
- Bedek tot slot met bechamelsaus en bestrooi eventueel met geraspte kaas.
- Bak de preischotel in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.