Preischotel met champignons, mosterd en dille 

Deze vegetarische ovenschotel - met prei, champignons en aardappelpuree - is op smaak gebracht met mosterd, dille en gehaktkruiden en afgemaakt met bechamelsaus. 



Aantal personen: 4

Boodschappenlijst

Ingrediënten

  • 3 el mosterd, dille* 
  • ½ el dille* 
  • Extra vierge olijfolie*  
  • 250 gr champignons 
  • 250 gr kastanjechampignons  
  • 1 ui 
  • 1 teen knoflook, fijngesneden 
  • 2 el gehaktkruiden* 
  • 500 g prei
  • 500 g aardappelpuree 
  • 200 ml bechamelsaus (hier vind je ons basisrecept voor bechamelsaus)
  • Geraspte kaas 

Benodigdheden

*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  2. Hak de champignons fijn en snij de ui. 
  3. Doe een scheut olie in de pan. Bak de champignons samen met de ui en knoflook. 
  4. Voeg tijdens het bakken de gehaktkruiden toe. 
  5. Schep alles uit de pan en zet apart.  
  6. Snij de prei in ringen en fruit in dezelfde pan aan. Voeg eventueel wat olijfolie toe als de pan te droog is. 
  7. Strooi de dilletoppen over de prei en roer de mosterd erdoor. 
  8. Verdeel de helft van de gebakken champignons over de bodem van de ovenschaal. 
  9. Bedek met de helft van de preiringen. Schep de helft van de aardappelpuree over de prei.  
  10. Herhaal de lagen in dezelfde volgorde. 
  11. Bedek tot slot met bechamelsaus en bestrooi eventueel met geraspte kaas. 
  12. Bak de preischotel in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.