- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Rode kool steak uit de oven
Rode kool steak uit de oven
Rode kool steak uit de oven
Rode kool kan op verschillende manieren bereid worden. Maak er bijvoorbeeld eens deze ‘steak’ van met een marinade van balsamico azijn en mosterd: een verrassende vleesvervanger!
Boodschappenlijst
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 rode kool
- 2 tl balsamico azijn*
- ½ tl amandelhoning*
- ½ tl dille mosterd*
- 50 ml olijfolie extra vierge*
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Snij de rode kool in plakken van ongeveer 1 cm dik.
- Doe de balsamico, honing, mosterd, olijfolie en knoflook in het kommetje en meng met de garde.
- Bestrijk de plakken rode kool met de marinade en rooster 20 minuten in de oven.
- Serveer de rode kool steak met aardappelpuree en rode linzen.