Stamppot van zoete aardappel, met rucola, geitenkaas en pijnboompitten
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 4 grote zoete aardappels (ca. 1,5 kg), geschild en in stukken
• olijfolie*
• sap van ½ limoen
• 150 gr rucola
• 200 gr zachte geitenkaas, in stukjes
• 150 gr pijnboompitten
• versgemalen zwarte peper*, zeezout*
• tuinkers of andere groentekiemen
Benodigdheden: schilmesje*, kookpot/pan, koekenpan*, houten lepel*, pureestamper*
*verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Zet een pan met ruim water op het vuur en breng aan de kook met wat zout.
- Kook de zoete aardappel in ongeveer 10-15 minuten zacht, giet af.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Stamp de zoete aardappel fijn met een pureestamper.
- Meng er een beetje limoensap door en een scheutje olijfolie.
- Schep de rucola erdoor.
- Meng de helft van de geitenkaas door de puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Schep de stamppot op de borden. Verdeel de rest van de geitenkaas erover. Bestrooi met de pijnboompitjes en wat groentekiemen.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Maura van Yellow Lemon Tree blog, http://www.yellowlemontreeblog.com/