- Home
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Stamppot van zoete aardappel uit de oven
Stamppot van zoete aardappel uit de oven
Ingrediënten:
Voor 4 personen:
- 8 grote zoete aardappels
- 2 grote winterpenen
- 2 rode uien
- Olijfolie*
- 1 el ras el hanout*
- Zakje mini mozzarella
- Verse spinazie of rucola
- Handje noten- en zadenmix
Benodigdheden:
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Maak een stamppot van de zoete aardappels en de wortels.
- Snij de uien in dunne ringen.
- Doe wat olijfolie in een pan, voeg de uienringen toe en verhit kort op hoog vuur. Laat de ras el hanout de laatste 2 minuten meebakken.
- Meng de uien door de stamppot en schep het geheel over in de ovenschaal.
- Verdeel de mini mozzarella over de stamppot en zet in de oven (180° C) tot de mozzarella gesmolten is.
- Garneer met wat blaadjes spinazie of rucola en met de (geroosterde) noten en zaden.
- Laat je inspireren
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Amerikaanse hamburgers met aardappelwedges
- Courgetteburgers met feta en verse kruiden
- Coq au vin
- Dorade uit de oven met pittige aardappeltjes
- Frittata met chorizo en spinazie
- Gebakken tongschar met salsa verde
- Geglaceerd hammetje
- Gehaktbrood met stamppot
- Gevulde kipfilet met kruiden
- Gevulde kip met appel, gehakt en rozijnen
- Indiase curry met aardappelen en bloemkool 'Aloo gobi’
- Indiase linzencurry
- Japanse noodles met paddenstoelen, bimi en verse koriander
- Kabeljauwhaasje met lookpuree en saus van bier
- Kikkererwten/bietenburgers
- Kip met gekonfijte citroen en olijven uit de Romeinse pot
- Kip uit de oven met sinaasappel en truffelaardappeltjes
- Knolselder-halloumiburgers met pittenkorst en ajvarsaus
- Konijn met pruimen en Armagnac
- Lamskroontje met kruidenkorst en muntsaus
- Lamsrollade met abrikozen en dadels
- Ovenschotel met zalm en zoete aardappel
- Paella met kip en zeevruchten
- Paella met mosselen
- Platbrood met lamsgehaktballetjes en labneh
- Runderstoof met trappistenbier
- Stamppot van zoete aardappel, met rucola, geitenkaas en pijnboompitten
- Tajine met gehaktballetjes en ei
- Vegetarische, winterse stamppot met seizoensgroenten
- Veggie burgers met kikkererwten en maïs
- Viscurry met zoete aardappel
- Vistaco’s met avocadocrème en tomaten- en mangosalsa
- Winterse stoofpot met pastinaakpuree
- Wraps met zoete aardappel, kikkererwten en hummus
- Zeebaars met verse kruiden
- Zuiderse mosselen met saffraan
- Zuurkoolstamppot met appel en pulled pork
- Zalm ‘en papillote’ met citroen en dille
- Stoofpotje met aubergine
- Feestelijke ratatouille
- Kaasfondue met truffel
- Ovenschotel met wintergroenten
- Gevulde kalkoen met kastanjes, sinaasappel, cranberry-compote en gepofte knoflook
- ‘Risotto’ van aardappel en knolselderij met truffel
- Risotto-truffelterrine met cranberry’s, shiitake en kastanjes
- Asperges met een salade van vergeten groenten
- Tajine met couscous, groenten en ras el hanout
- Tajine met kip, abrikozen en rozijnen
- Biet Wellington
- Rode kool steak uit de oven
- Boerenkool-linzenstoof
- Oosterse ovenschotel
- Stamppot van zoete aardappel uit de oven
- Kapiteinsstoof
- Gestoofde venkel en wortel met mosterd, kardemom en doperwten-couscous
- Gratin van rode biet met rucola en zwarte olijf
- Pompoenrisotto met paddenstoelen
- Hoofdgerechten
- Recepten