Stoofpotje met aubergine
Dit vegetarische stoofpotje zit boordevol smaak door alle heerlijke kruiden en specerijen die erin gaan. En doordat het een tijdje staat te sudderen, ruikt meteen het hele huis lekker!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 3 aubergines
- 1 gele paprika
- 4 tenen knoflook
- 2 uien
- Provençaalse kruiden*
- Nootmuskaat*
- Kaneel*
- Gerookt paprikapoeder*
- 2 blikken (van 400 gr) pomodorini tomaatjes
- 1 potje zongedroogde tomaten in olie
- Zout*
- Peper*
- Olijfolie*
- Krulpeterselie
- Pijnboompitten
Benodigdheden:
- Snijmesje*
- Koekenpan*
- Nootmuskaatrasp*
- Maatbeker*
- Tajine*
- Vlamverdeler
- Pepermolen*
*Verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Snij de aubergines en paprika in blokjes van 2 cm en hak de uien en knoflook fijn.
- Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en fruit de knoflook en ui op laag vuur.
- Doe de aubergine- en paprikablokjes erbij en bestrooi met paprikapoeder, Provençaalse kruiden, geraspte nootmuskaat en kaneel.
- Bak de groenten rondom bruin.
- Giet alles over in de tajine en voeg 150 ml water, de pomodorini tomaatjes en de zongedroogde tomaten (zonder olie) toe.
- Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 40 minuten zachtjes stoven.
- Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met wat krulpeterselie en geroosterde pijnboompitten.
- Serveren met stokbrood of rijst. Eet smakelijk!