Tajine met gehaktballetjes en ei
Voor 4
personen
Ingrediënten:
• 1 blik
tomatenblokjes
• 1 grote
ui, geschild en fijngesneden
• 1 teentje
look, gepeld en fijngesneden
• 100 ml
groentebouillon
• 2
wortelen, gewassen en in grove stukken gesneden
• ½ blik
kikkererwten
• 500 g
lamsgehakt
• 5 eieren
• 2 el
paneermeel
• 2 tl ras
el hanout*
• 2 tl garam
masala*
• 1 tl
gerookt paprikapoeder*
• 1 tl karwijzaad*
• snuifje
cayennepeper*
• zout*
• verse
munt, fijngehakt
• verse
koriander, fijngehakt
• 1 el
olijfolie*
Voor erbij:
Marokkaans brood
Benodigdheden: kom*, tajine*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille &
Kamille
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe het lamsgehakt in een kom. Doe er een ei, het paneermeel, 1 tl ras el hanout, 1 tl garam masala, wat verse munt, koriander en zout onder. Rol er mooie balletjes van.
- Zet de tajine op het vuur, doe er wat olijfolie in en bak de lamsballetjes kort aan tot ze een krokant korstje hebben.
- Voeg de fijngesneden look en ui toe. Voeg ook de stukken wortel en de kikkererwten toe en bak alles kort door.
- Doe er de tomatenstukjes en de bouillon bij. Voeg er 1 tl ras el hanout, 1 tl graham masala, het paprikapoeder, de cayennepeper en het karwijzaad aan toe. Roer alles mooi door.
- Zet de tajine met het deksel erop ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.
- Haal de tajine uit de oven, haal het deksel eraf en maak 4 kuiltjes in de saus. Giet hier 4 eitjes in.
- Zet het deksel terug op de tajine en plaats nog zo’n 15 min. in de oven tot de eitjes gebakken zijn.
- Serveer met wat verse koriander en Marokkaans brood.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille
door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.