Tajine met kip, abrikozen en rozijnen
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 8 kippenboutjes
• ras el hanout*
• 4 uien, in ringen gesneden
• handvol gedroogde abrikozen, gehalveerd
• 150 g donkere rozijnen
• 2 dl water
• 2 el plantaardige olie
Benodigdheden:tajine*, kooktang*, pollepel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Zet de tajine op het vuur* en doe er de olie in.
- Kruid de kippenboutjes met de ras el hanout-kruiden en bak ze aan in de tajine.
- Voeg de uienringen toe en laat alles even aanstoven.
- Voeg ook de rozijnen en de gedroogde abrikozen toe.
- Draai het vuur laag, giet het water over de kip en zet het deksel op de tajine. Laat zo’n 45 minuten sudderen.
- Serveer de tajine met Marokkaans brood of couscous.
*De tajine kan gebruikt worden op een gasfornuis (gebruik dan een sudderplaat of vlamverdeler), elektrisch fornuis, in de meeste ovens en op een houtskool- of houtvuur buiten.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Manon Van Aerschot van Macaron Manon.