Viscurry met zoete aardappel
Voor 4 personen
Ingrediënten:
• 600 g stevige witte vis
• 4 zoete aardappelen
• 2 uien
• plantaardige olie
• 2 tl mosterdzaad*
• 8 kerrieblaadjes (of kaffirlimoenblaadjes)
• 300 ml visbouillon
• 200 ml kokosmelk
• handvol koriander
• 2 tl korianderzaad*
• 1 tl komijnzaad*
• 2 el olie
• 1 tl chilipoeder*
• 1 tl kurkuma*
• 1,5 el tamarindepasta
• 3 teentjes knoflook
• 2 cm gember
Benodigdheden: snijmesje*, snijplank*, koekenpan*, vijzel*, kookpot/pan, spatel*
*deze artikelen zijn verkrijgbaar bij Dille & Kamille
Bereiding:
- Schil de knoflook en gember en snijd in stukjes.
- Rooster de koriander- en komijnzaadjes in een droge koekenpan.
- Plet de geroosterde zaadjes in de vijzel met de stukjes knoflook en gember, het chilipoeder, de kurkuma, de tamarindepasta en 2 eetlepels olie tot een currypasta.
- Snijd de vis in blokjes.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes.
- Schil de uien en snijd in ringen.
- Verhit de olie in een kookpot/pan en roerbak het mosterdzaad kort.
- Voeg een eetlepel van de currypasta toe en roerbak kort.
- Voeg de zoete aardappelstukjes en de uiringen toe en laat even meebakken.
- Doe er de visbouillon en kokosmelk bij en voeg ook de steeltjes van de koriander toe. Breng aan de kook.
- Zet het vuur lager en doe er de visstukjes bij. Laat op een zacht vuur 15-20 minuten sudderen.
- Werk af met de fijngehakte korianderblaadjes.
- Serveer deze viscurry met basmatirijst of met naanbrood en een lepeltje mangochutney.
Tip: varieer met loskokende aardappelen zoals bv. bintjes en groene boontjes en vervang de koriander door Thaise basilicum.
Dit recept werd uitgewerkt voor Dille & Kamille door Els Debremaeker van Njamelicious.